Първо орхидеено общество България
Bulgarian Orchid Society

Новини

 1. 11
  септ.
  Наши членове с дебют като лектори
  18 ч. Арт-салон на Радио Варна
  Жени и Татяна Борисови разказаха за своята колекция, Станислав Савов - за акцията в Балчик с просторно демо за пресаждане, а Розалина Кралева изнесе лекция за дивите орхидеи край Варна.
 2. 26
  ноем.
  Д-р Петрова разкри тайните на Цьологине
  Арт-салон Радио Варна, 18 ч.
  Лекция за набиращия скорост сред колекционерите род Цьологине на доц. д-р Антоанета Петрова накарах членовете на орхидееното общество да се вклюбят в азиатския род. Късметлии отнесоха у дома екземпляри Цьологине от томболата.
 3. 4
  авг.
  Партньорство с Ботаническата градина в Балчик
  Университетска ботаническа градина Балчик
  Членове на Първо орхидеено общество съвместно с екипа на Университетската ботаническа градина в Балчик пресадиха растения от фонда. Гости на градината се включиха в акцията на открито, която изигра ролята и на обмяна на опит.
 4. 18
  юни
  Първи уоркшоп по пресаждане на орхидеи
  Арт-салон Радио Варна
  Президентът на Първо орхидеено общество Крум Сотиров проведе първия у нас уоркшоп за пресаждане на орхидеи, където показа различни техники за различните видове от фаленопсис до неофинетия фалката. Практикумът премина при голям интерес и бе посетен и от гости.
 5. 31
  март
  Д-р Антоанета Петрова с лекция за дендробиум
  Арт-салон Радио Варна
  Най-изявеният български специалист по орхидеи и познавач на българската флора д-р Антоанета Петрова изнесе лекция за отглеждането на дендробиум по покана на обществото. Тя връчи членските карти на новите членове и даде много ценни съвети на колекционерите.
 6. 21
  ян.
  Успешен първи търг на орхидеи
  Арт-салон на Радио Варна, 14 ч.
  Класики и колекционерски видове смениха притежателите си на първия търг на орхидеи у нас. Средствата от търга се натрупват за осъществяване на проекти на обществото.
 7. 25
  март
  Ирина Биковская събра орхидеите си в лекция
  14 ч.
  Шеметен дебют на нашия член Ирина Биковская като лектор през март - тя сподели ценни мисли и опит в отглеждането на широк кръг видове - от фаленопсис до безлистни миниатюри.
 8. 29
  апр.
  Станислав Савов с тема Орхидеи/Среди
  14 ч., Арт-салон на Радио Варна
  Нашият член Станислав Савов изнесе задълбочена лекция, посветена на средите за орхидеи - предимства и недостатъци на различните органични и неорганични материали.
 9. 27
  май
  Лекция "Цимбидиум" на Крум Сотиров през май
  18.30, Арт-салон Радио Варна
  Президентът ни Крум Сотиров говори за отглеждането на популярния род Цимбидиум с интересни детайли за най-екзотичните разновидности.
 10. 27
  Юни
  Гледахме и снимахме диви орхидеи
  Природен парк "Златни пясъци"
  Ентусиасти от обществото направиха първата си съвместна акция с Природен парк "Златни пясъци" в една емоционална разходка с орхидеи.
 11. 13
  Ян.
  Търг на колекционерски орхидеи 2018
  Арт-салон Радио Варна, 17.30 ч.
  Заповядайте на втория ни търг - ще има тръпка, наддаване и възможност да се сдобиете с колекционерска орхидея. Търгът се провежда в полза на Първо орхидеено общество.